Kokosové máslo je vskutku univerzální svým použitím. V kuchyni může nahradit živočišné tuky, v medicíně a kosmetice pomáhá vyléčit kožní onemocnění. Nejčastěji na něj narazíme v obchodech se zdravou výživou, ale stále častěji již proniká i do běžných obchodů – hypermarketů a větších supermarketů. Využijete jej nejen v raw stravě, chutný je i v „normálních“ receptech.
Kromě něj narazíme také na kokosový olej. Jak se od sebe liší a po čem spíše sáhnout? Oba se vyrábí z dužiny zralých plodů, olej se získává lisováním za studena, máslo rozemíláním dužiny a jejím třením, dokud se nezmění v jemný krém. Proces výroby másla je tedy mnohem šetrnější, což znamená, že si spíše zachová všechny živiny, enzymy, minerály, stopové prvky a antioxidanty. Také jeho chuť je mnohem výraznější a plnější.
A s čím vším dokáže tento produkt pomoct? Výčet je nemalý, kromě již zmiňovaných kožních problémů pomáhá také při snížené funkci štítné žlázy, s nachlazením, krevním oběhem, v těhotenství, také s kojením, hydratuje pokožku i vlasy, může nahradit gel na holení, zubní pastu, hydratační peeling, zmirňuje bolest při spálení na slunci.
Aby všechny tyto plusy výrobek dokázal, musí být kvalitní. A kokosové máslo nakliceno.cz takové požadavky splňuje. Sehnat jej zde lze v bio kvalitě, má příjemnou jak vůni, tak i chuť. Přidáním teplé vody pak lze získat kokosové mléko nebo smetanu, což se v kuchyni jistě může hodit.
Produkt se do kuchyně skvěle hodí. Upotřebit jej lze všude tam, kde je uveden olej, máslo, margarín. Protože se jeho struktura nemění, paradoxně (oblíbenci zdravé stravy nezajásají) se nejlépe hodí pro fritování. Přidat jej ale lze také do raw receptů – koláčků či jiného pečiva, salátů, smoothies, může nahradit také smetanu do kávy.
Na závěr už jen poslední tip použití tohoto skvělého produktu. Má totiž schopnost zneutralizovat zápach česneku či cibule, který nám během vaření může ulpět na rukou.